Καταπληκτική Μαρμελάδα Βατόμουρο Blackberry Ezevίκα 3 συνταγές


Μία απ'τις πιο εύκολες κι αρωματικές μαρμελάδες με πολλές πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστειχία, αρκεί να έχετε φρέσκα ή κατεψυγμένα. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά σε θερμίδες, υδατάνθρακες και λίπος. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά τους, κατατάσσονται ανάμεσα στα πιο ωφέλιμα φρούτα για την υγεία, ενώ κερδίζουν μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις «σούπερ» τροφές. Ας φτιάξουμε μαρμελάδα βατόμουρο λοιπόν!


marmelada batomouro 1
Τα υλικά μας

1 κιλό βατόμουρα πλυμένα καλά
1 κιλό ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
2 κούπες νερό
2 βανίλιες (προαιρετικά)
Μισή κουταλιά της σούπας λεμόνι


Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα μας κάνουμε μία στρώση από τα βατόμουρα και  συνεχίζουμε με μία στρώση ζάχαρη, συνεχίζουμε με στρώσεις βατόμουρων και ζάχαρης εναλλάξ με όλα τα υλικά μας.

Ρίχνουμε το νερό τις βανίλιες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Όταν πάρει βράση θα βγάλει αφρούς, τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα βατόμουρο, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ζάχαρη η λίγο νερό ανάλογα με την πόση υγρασία υπάρχει στα βατόμουρα μας.

Όταν η μαρμελάδα μας πήξει και είναι έτοιμη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την φυλάσσουμε όσο είναι ζεστή σε δοχεία που έχουμε αποστειρώσει βράζοντας τα σε νερό.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την χαρούμε όλο το χρόνο και να την χρησιμοποιήσουμε σε τσιζκέικ ή άλλα γλυκά.


marmelada batomouro 2

Υλικά

1 κιλό βατόμουρα
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε τα βατόμουρα και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Τα πατάμε λίγο με ένα κουτάλι για να βγάλουν το χυμό τους και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να δέσει). Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει. Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά προσθέτουμε χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα την αφήνουμε να κρυώσει και την διατηρούμε στο ψυγείο.

tips συνταγής

1) Για να καταλάβετε πότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη και έχει «δέσει», βάλτε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα και αφήστε την στο ψυγείο να κρυώσει. Πάρτε το πιατάκι και με το δάχτυλο σας τραβήξτε μια γραμμή, εάν η γραμμή δεν κλείσει και μείνει σταθερή τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
2) Αν δεν έχετε φρέσκα βατόμουρα προρείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα.

3) Για να είναι πιο διάφανη η μαρμελάδα, την ώρα που βράζει μπορείτε να παίρνετε τον αφρό που βγαίνει με μια κουτάλα τρυπητή.

marmelada batomouro 3

Πανεύκολη παρασκευή μαρμελάδας βατόμουρο.
Μαρμελάδα βατόμουρο
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. βατόμουρα (κατεψυγμένα)
  • 400 γρ. ζάχαρη
Στα γρήγορα
Δυσκολία
Περιέχει
Νηστίσιμα
Φτιάχνει
600 γραμμάρια περίπου



Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε τα βατόμουρα με την ζάχαρη σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά αρχικά κι ανακατεύουμε κατά διαστήματα..
Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά εξακολουθώντας να ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα..

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα πότε είναι έτοιμη η μαρμελάδα, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιο τεστ π.χ πιάτου κτλ.
Τα υλικά αυτά δίνουν περίπου 550 με 600 γραμμάρια μαρμελάδα.
Τα βατόμουρα είναι κατεψυγμένα, γιατί δεν βρίσκει κανείς εύκολα φρέσκα!