Η χαρά φέρνει υγεία!


Η χαρά και ο ενθουσιασμός θωρακίζουν την καρδιά. Αυτό επιβεβαίωσε έρευνα του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ. Οι ερευνητές μελέτησαν για μια δεκαετία 1.739 άτομα, αναλύοντας διαχρονικά τη συναισθηματική τους κατάσταση σε σχέση με την υγεία της καρδιάς τους...


Όπως διαπίστωσαν, τα θετικά συναισθήματα, όπως είναι η χαρά, η ευτυχία, ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση μειώνουν κατά 22% τον κίνδυνο εμφράγματος, στηθάγχης ή εγκεφαλικού για κάθε στάδιο μεγαλύτερης έντασης σε αυτά τα συναισθήματα.
Αντίθετα, τα αρνητικά συναισθήματα (κατάθλιψη, εχθρότητα, άγχος κ.ά.) αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αν κάποιος είναι γενικά αισιόδοξος και χαρούμενος, αλλά μόνο περιστασιακά νιώθει αρνητικά συναισθήματα, λόγω π.χ. κάποιων συμβάντων, τότε δεν αυξάνεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος για την καρδιά του. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι δυνατό ένας άνθρωπος να προστατεύσει την καρδιά και να προλάβει τις παθήσεις της σε σημαντικό βαθμό, αναπτύσσοντας μόνιμα θετικά συναισθήματα.
Η έρευνα είναι η πρώτη που δείχνει ότι υπάρχει μια ανεξάρτητη και άμεση σχέση ανάμεσα στα θετικά συναισθήματα και στις παθήσεις της καρδιάς, επισημαίνει πάντως, ότι χρειάζονται και άλλες κλινικές μελέτες για επιβεβαίωση, πριν γίνουν συστάσεις σε γιατρούς και ασθενείς για νέες θεραπευτικές οδηγίες.
Zougla.online 
divider11
http://www.moulagiannis.com/?cat=21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου