Και οι Οδοί της Ελευθερίας μπορεί να έχουν σήμανση και διαγραμμίσεις, αλλά όχι κάγκελα και τοίχους.




«Το απόρρητον του Κυρίου είναι μετά των φοβουμένων Αυτόν και την διαθήκην Αυτού θέλει φανερώσει εις αυτούς» Ψαλμ. 25:14. Η άρνηση της «πρόσκαιρης απόλαυσης της αμαρτίας» (Εβραίους 11:25) προκαλεί πόνο στο σώμα. Αυτός ο πόνος όμως, δεν είναι παρά η παρενέργεια του ανοίγματος ενός νέου δρόμου ελευθερίας στην ψυχή, σε νέους ορίζοντες γνώσης, σαν τους πόνους της γέννας...

Διότι η αμαρτία είναι υποδούλωση, και οι δρόμοι της είναι σαν τους διαδρόμους μιας φυλακής («πας ο ποιών την αμαρτίαν δούλος εστίν της αμαρτίας» – Ιωάννης 8:34). Για να αλλάξεις πορεία χρειάζεται να διαρρήξεις τους τοίχους της. Βέβαια, η σάρκα μας γίνεται αυτή η φυλακή, και την κάνουμε εμείς έτσι καθώς προτιμούμε κατ’ επανάληψη τον λάθος δρόμο, και έτσι με την συνήθεια χτίζονται οι τοίχοι στην ψυχή (πχ όπως η αθηρωματική πλάκα, ή η πέτρα στα νεφρά) και οι λάθος δρόμοι καθιερώνονται. Γι’ αυτό η διάρρηξη πονάει.
«Πάσα δε παιδεία προς μεν το παρόν δεν φαίνεται ότι είναι πρόξενος χαράς, αλλά λύπης, ύστερον όμως αποδίδει εις τους γυμνασθέντας δι' αυτής καρπόν ειρηνικόν δικαιοσύνης» (Εβραίους 12:11).
Και οι Οδοί της Ελευθερίας μπορεί να έχουν σήμανση και διαγραμμίσεις, αλλά όχι κάγκελα ούτε τοίχους.
«ο δε Κύριος το Πνεύμα εστίν· ου δε το Πνεύμα Κυρίου, εκεί ελευθερία» Β΄ Κορινθ. 3:17.
«Πάσα δε παιδεία προς μεν το παρόν δεν φαίνεται ότι είναι πρόξενος χαράς, αλλά λύπης, ύστερον όμως αποδίδει εις τους γυμνασθέντας δι' αυτής καρπόν ειρηνικόν δικαιοσύνης» (Εβραίους 12:11).Και οι Οδοί της Ελευθερίας μπορεί να έχουν σήμανση και διαγραμμίσεις, αλλά όχι κάγκελα ούτε τοίχους.«ο δε Κύριος το Πνεύμα εστίν· ου δε το Πνεύμα Κυρίου, εκεί ελευθερία» Β΄ Κορινθ. 3:17.«Πάσα δε παιδεία προς μεν το παρόν δεν φαίνεται ότι είναι πρόξενος χαράς, αλλά λύπης, ύστερον όμως αποδίδει εις τους γυμνασθέντας δι' αυτής καρπόν ειρηνικόν δικαιοσύνης» (Εβραίους 12:11).Και οι Οδοί της Ελευθερίας μπορεί να έχουν σήμανση και διαγραμμίσεις, αλλά όχι κάγκελα ούτε τοίχους.«ο δε Κύριος το Πνεύμα εστίν· ου δε το Πνεύμα Κυρίου, εκεί ελευθερία» Β΄ Κορινθ. 3:17.



https://www.facebook.com/photo.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου