Αποκλείστηκε από το Ράλι Ντακάρ 2014 το ρωσικό team του Αϊράτ Μαρντέγιεφ


Μια ατυχή ανατροπή «διέκοψε» την πορεία της ρωσικής ομάδας του Αϊράτ Μαρντέγιεφ, στο Ράλι Ντακάρ 2014 που διεξάγεται στην ΑργεντινήΌπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το ρωσικό team, το φορτηγό Kamaz με το οποίο συμμετείχαν στην ομώνυμη κατηγορία του Ράλι Ντακάρ, ανατράπηκε όταν υποχώρησε το σαθρό έδαφος κάτω από τον αριστερό τροχό, σε μια διαδρομή στις όχθες ενός αποξηραμένου ποταμού, στην έρημο της Αργεντινής. Το Kamaz βρισκόταν σε ένα δύσκολο σημείο μεταξύ βουνών και γκρεμών, κατά τη διάρκεια του δεύτερου στάδιου της διαδρομής Σαν Λουίς – Σαν Ραφαέλ.

Στον φετινό αγώνα λαμβάνουν μέρος 153 πληρώματα στην κατηγορία των αυτοκίνητων, 75 στα φορτηγά, 195 αναβάτες στις μοτοσικλέτες και 47 στα quads (τις γνωστές μας "γουρούνες").

Αν και, παρά το ατύχημα, η ομάδα του Μαρντέφιεφ ήταν έτοιμη να συνεχίσει, η κριτική επιτροπή του Ράλι αποφάσισε τον αποκλεισμό της, καθώς γνωστοποιήθηκε πως το GPS του φορτηγού ήταν απενεργοποιημένο, κάτι που θεωρείται παράνομο, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ράλι. Το πλήρωμα του Μαρντέγιεφ είχε περάσει με επιτυχία το πρώτο στάδιο της διαδρομής, ενώ πέρυσι είχε έρθει δεύτερο στο Ράλι Ντακάρ.
Το Ράλι Ντακάρ 2014 ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, 5 Ιανουαρίου στη Αργεντινή, με τα  πληρώματα και τις μηχανές να «βουτούν» στον  πιο σκληρό και απαιτητικό αγώνα αντοχής στον κόσμο. Θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιανουαρίου στη Χιλή, μετά από 5.000 χιλιόμετρα, στα οποία τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και οι μοτοσικλέτες θα έχουν διασχίσει και τη Βολιβία.  

Πηγή: Itar Tass