Χωρίς ίντερνετ μία στις τρεις κωμοπόλεις της Ρωσίας - Χειρότερη η κατάσταση στα χωριά του Καυκάσου και της Σιβηρίας


Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο ζουν οι ρώσοι πολίτες στις μικρές πόλεις και τα χωριά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης , η σύνδεση με το ίντερνετ δεν είναι εφικτή σε πάνω από το ένα τρίτο των χωριών και των μικρών πόλεων. Παρά την διαδικτυακή «έκρηξη» που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, υπάρχουν περίπου  6.700 περιοχές που ακόμη δεν έχουν απευθείας σύνδεση, όπως  αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του το Υπουργείου Επικοινωνιών και Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης.


Στατιστικά αυτό σημαίνει το 38% από τις 17.500 πόλεις και χωριά που έχουν πληθυσμό από 500 έως 10.000 άτομα. Επίσης το 7,5% αυτών των περιοχών δεν έχουν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο επικοινωνίας (για κινητά κ.λπ)
Η πλειοψηφία των «νεκρών διαδικτυακών σημείων» για ίντερνετ και κινητή τηλεφωνία καταγράφεται στις περιοχές του Καυκάσου, στο Νταγκεστάν, την Τσερκεσία – Καρατσάγιεβο, την Σταυρούπολη, καθώς και στα χωριά στις στέπες της Δημοκρατίας της Καμλικίας και στην επαρχία του Νοβοσιμπίρσκ, στη Σιβηρία.
Αξιοποιώντας τα στοιχεία της έρευνα, η Ρωσία σχεδιάζει να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο στο 93% του πληθυσμού της επικράτειας, που φτάνει τα 143 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με έρευνα του κρατικού Κέντρου Σφυγμομέτρησης της Κοινής Γνώμης τον περασμένο Σεπτέμβριο, 52 εκατομμύρια ρώσοι πολίτες έχουν μέχρι στιγμής άμεση πρόσβαση στο ίντερνετ, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 45% του ενήλικου πληθυσμού.


Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου