Ρωσίδες στα... όπλα!

Περισσότερες γυναίκες θέλει η Μόσχα να υπηρετούν ως επαγγελματίες στρατιώτες στο ρωσικό στρατό. Το θέμα άνοιξε επισήμως ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Ν. Pankov που εξέφρασε την προσωπική του,όπως είπε, γνώμη σε μια συνάντηση με τους φοιτητές από τα πανεπιστήμια στη Σιβηρίας- ωστόσο από τα λεγόμενα του φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη προσφορά αλλά και κάποια επεξεργασία....

 

Τόνισε συγκεκριμένα ότι ''πρέπει να δούμε περισσότερες γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις ως αξιωματικούς , στρατηγούς , λοχίες αλλά και πολιτικούς υπαλλήλους''.Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρέπει να είναι εθελοντική η επιλογή τους.



Ο κ. Pankov είπε το περασμένο έτος έγιναν 200 γυναίκες Δόκιμοι σε διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης στη Ρωσία και ότι ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί το 2014 .

Όπως είπε έχει ανοίξει η εισαγωγή των γυναικών , ακόμη και στην Ανώτατη Σχολή Διοίκησης Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και ο αριθμός των αιτήσεων είναι τεράστιος .
<<Αυτό καταδεικνύει ότι υπάρχει ζήτηση για το στρατιωτικό επάγγελμα μεταξύ των γυναικών και εμείς δεν πρέπει να το αγνοήσουμε>>,σημείωσε.



Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων , 11.000 γυναίκες κάνουν αυτή τη στιγμή στρατιωτική θητεία με σύμβαση , από 30.000 πριν από πέντε χρόνια, λόγω των περικοπών του προσωπικού του στρατού υπό τις εξελισσόμενες στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις.



Οι γυναίκες αξιοποιούνται ως αξιωματικοί και υπαξιωματικοί κυρίως σε επιτελικές θέσεις , μεταξύ άλλων και ως ειδικοί σε ιατρικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες , ή σε μονάδες επικοινωνιών. 
(onalert)

 http://www.prisonplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου