Όρος Kailas στο Θιβετ. Συμπτώσεις;; με τον αριθμό 666..



Καϊλάς - ένα βουνό που θεωρείται Ιερή κορυφή του Θιβέτ. Μέχρι στιγμής, παραμένει αδούλωτη. Το ύψος του, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, είναι 6.666m. Καϊλάς παρουσιάζει πολλά μυστήρια:στους πρόποδες του βουνού στο φυσικό και πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων συμβαινουν περίεργα πράγματα, τα οποία αρχικά ειναι δύσκολο να πιστέψει κανείς...


Τα αποτελέσματα από τις πρώτες επιστημονικές απόπειρες να εξηγηθεί το φαινόμενο του Καϊλάς φαίνεται εκπληκτικό.

Το Όρος Kailas στο Θιβετ που εχει ύψος 6.666 μ. απεχει απο το μνημείο του Stonehenge (Αγγλία) 6.666 χιλιόμετρα. Από το Βόρειο Πόλο - 6.666 χιλιόμετρα. Από τα βουνά του Νότιου Πόλου διπλάσιο των 6.666 χιλιόμετρων.Οταν καθονται κοντα στο βουνο Kailas οι άνθρωποι γερνούν γρηγορότερα (12 ώρες είναι περίπου σε 2 εβδομάδες), και αποδεικνύεται από την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών.
Αν υπάρχει ένα μέρος στον πλανήτη πιο ασυνήθιστο είναι ακριβώς αυτό.






Σανγκρι-Λα


Από τις περιγραφές καταλαβαίνουμε πως η Σανγκρι-Λα είναι σχεδόν όμοια με την μυθική Σαμπάλα. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για την ίδια ιερή πόλη που βρίσκεται σε μία άλλη διάσταση πέρα από τον τόπο και τον χρόνο. Η διαφορά του ονόματος οφείλεται στους διάφορους λαούς της Ασίας που περιλαμβάνουν μέσα στην κοσμογονία τους αυτό το μυθικό βασίλειο με διαφορετικό όνομα.


Η "στέγη του κόσμου" είναι μια από αυτές και η θρυλική μοναστική κοινότητα της Σανγκρι-λα, που έγινε παγκοσμίως γνωστή από το βιβλίο "Χαμένος Ορίζοντας", βρίσκεται κρυμμένη κάπου εκεί και εργάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ για την διατήρηση του πολιτισμού της.


Η πορεία προς την Σανγκρι-Λα είναι πολυδιάστατη. Για τους πολιτισμούς της Κεντρικής Ασίας και αρκετούς ερευνητές των μυστικών κόσμων ζει και βασιλεύει σε μέρη δύσβατα και προστατευμένα από ανεπιθύμητα βλέμματα. Είναι γνωστή με διαφορετικό ονόματα και τοποθετείται σε μια τεραστία περιοχή. Είναι εκεί όπου ο μακρόκοσμος και ο μικρόκοσμος, η κοσμογραφία και η αυτογνωσία, το πραγματικό και το φανταστικό, συναντιούνται ..


Η Σανγκρι-Λα στέκει λες και είναι κρεμασμένη στη πλαγιά του βουνού . Αποτελείται από πολλά, πολύχρωμα κτίσματα κάτω από πυραμοειδείς χιονοσκέπαστες πλαγιές. Η κοιλάδα κάτω από το μοναστήρι σφύζει από βλάστηση, ένα παραδεισένιο τοπίο ανάμεσα σε απρόσιτα βουνό.


Η Μυστηριώδης Χώρα


Οι πρώτες φήμες για μια παραδεισένια πολιτεία στη καρδιά της Ασίας έκαναν τον γύρω του τότε κόσμου χάρη στον συγγραφέα Φιλόστρατο. Ο Φιλόστρατο έγραψε μια βιογραφία του περίφημου μύστη Απολλώνιου του Τυανέα που έζησε το 10 αιώνα μ.χ. Αυτός ο πολυταξιδεμένος επιστήμονας, φιλόσοφος και μάγος έφτασε μέχρι τις Ινδίες. για να ανταλλάξει απόψεις με τους Βραχμάνους γύρω από τη φύση του θαυμαστού. Η θεώρησή τους για τη μετενσάρκωση και την αποδημία της ψυχής δεν ήταν άγνωστη στον Απολλώνιο. Οι Έλληνες ήταν γνώστες αυτών των πεποιθήσεων από την Πυθαγόρεια, την Ορφική και την Πλατωνική φιλοσοφία .. Οι Βραχμάνοι του μίλησαν για έναν επίγειο παράδεισο με άγρια φύση που βρίσκεται κάπου στα Ιμαλάια. Ο Χίλτον, χιλιάδες χρόνια μετά, τον εντόπισε στο Θιβέτ με το όνομα Σανγκρι-Λα. Ο Απολλώνιος ο Τυανέας άκουσε για τον ίδιο τόπο με ένα άλλο όνομα: Απαγορευμένη Χώρα των Θεών. Την εποχή που ο μεγάλος μύστης εξερευνούσε την Ανατολή η θρησκεία του Θιβέτ ήταν σαμανιστική. Η μαγική και ταυτόχρονα μαγευτική τοποθεσία απασχολούσε όλους τους λαούς της Κεντρικής Ασίας. Περιγραφές της υπήρχαν στις μυθολογίες και στους θρύλους όλων των γειτονικών λαών. Κάποιοι την αποκάλεσαν "Χώρα των λευκών νερών", άλλοι την είπαν τόπο των υπέρλαμπρων πνευμάτων και χώρα της ζωντανής φλόγας. Οι Ινδουιστές την ονόμαζαν Αριαβάρσα, τη μυθική χώρα απ' όπου προήλθαν οι Βέδες.


Παρά τις τόσες ονομασίες που έχουν δώσει σε αυτή τη μυστηριώδη χώρα της Ανατολής είναι γνωστή στις περισσότερες περιοχές της Ασίας με το θιβετιανό της όνομα :Σανγκρι-Λα. Οι οπαδοί της αρχαίας θρησκείας του Θιβέτ πίστευαν ότι η Σάνγκρι-Λα ήταν κάποτε ένα απέραντο μυστικό βασίλειο στην Κεντρική Ασία. Η αχανής κρυφή αυτοκρατορία εκτεινόταν από τη λίμνη Βαϊκάλη ως το Λομπ Νορ, από το Κοτάν εώς το Πεκίνο. Η Σάνγκρι-Λα ήταν το κέντρο μιας μυστηριακής λατρείας που συνένωνε όλες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κόσμου.

Ο μύθος της Σάνγκρι-Λα υφαίνεται μοιραία με την πολιτική ιστορία του Θιβέτ. Ο θιβετιανός βουδισμός μοιράζεται πολλά στοιχεία με τον Ινδικό. Μια μυστική επιστήμη που αποκαλείται στα ιερά κείμενα "ο Τροχός του Χρόνου", επιτρέπει τους μυημένους να πορευθούν στην κρυμμένη χώρα των Βοδδισάτβας. Οι Βοδδισάτβας είναι για τους βουδιστές, οι οντότητες που ενώ έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των ενσαρκώσεών τους, απαρνούνται τη γαλήνη της Νιρβάνα για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα όντα στην προσωπική τους απελευθέρωση. Η Σανγκρι-Λα είναι μια χώρα με τεράστια συμβολική σημασία για τον Βουδισμό.


Στη περιοχή που είχε στο παρελθόν χαρτογραφηθεί ως βασίλειο της Σάνγκρι-Λα υπάρχουν μονές κι ερημητήρια διαφόρων θρησκευτικών πεποιθήσεων. Το ένα απέχει από το άλλο εκατοντάδες χιλιόμετρα, είναι κρυμμένα σε οάσεις και θερμές κοιλάδες, κέντρα μυστηριακά σε ανυποψίαστες τοποθεσίες στη μέση του πουθενά. Ο ερευνητής Τομάς που έχει ασχοληθεί με τον θρύλο της Σάνγκρι-Λα, αναφέρεται εκτενώς σε ένα σύστημα υπόγειων στοών που εκτείνεται για πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα στο εσωτερικό των βουνών και στα απόκρημνα οροπέδια του Θιβέτ.
Σύμφωνα με κάποιες πανάρχαιες προφητείες, στο Θιβέτ υπάρχουν ερημητήρια που φιλοξενούν και προστατεύουν ασκητές σε περιόδους κρίσεων και μεγάλων καταστροφών. Το βασίλειο της Σάνγκρι-Λα είναι απέραντο και οι προφητείες ξεκαθαρίζουν ότι τα ερημητήρια, που φιλοξενούν φωτισμένους ανθρώπους που πρέπει να σωθούν και να περισώσουν ότι μπορούν από τον απειλούμενο πολιτισμό, αλλάζουν θέση όταν πραγματοποιήσουν το σκοπό τους. Στα υψίπεδα του Θιβέτ υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ιεροί τόποι που περιμένουν για να εκπληρώσουν το λειτούργημα τους.

Η κεντρική Ασία είναι το κέντρο ενός κόσμου που κυριαρχείται από θεόρατα βουνά και ατελείωτο χιόνι. Στη κοσμολογία της, Σαμανιστική, lνδουιστική και Λαμοϊστική λατρεύεται ένα μυθικό ιερό βουνό, το Μερού. Στο κέντρο κάθε κόσμου της βουδιστικής κοσμολογίας υπάρχει το "Ιερό Όρος", εκεί τοποθετείται το βασίλειο της Σάνγκρι-Λα. Έχει σχήμα πυραμίδας και η βάση του είναι τετράγωνη. Η βορινή πλευρά είναι φτιαγμένη από χρυσό, Στην κορυφή του βουνού υπάρχουν οι πόλεις των θεών και των σοφών ανθρώπων, Είναι τόσο μεγάλο το υψόμετρο του όρους που γύρω του περιστρέφονται ο Ήλιος και η Σελήνη, Είναι ένας τόπος όπου λέγεται ότι εκτυλίχθηκαν τα ινδικό έπη της Μαχαμπάρατα και της Ραμαγιάνα. Οι κοσμολογίες του lνδουισμού και του Βουδισμού πλάστηκαν από ανθρώπους που ήταν φωτισμένοι, που δεν μπορούσαν εύκολα να περιοριστούν από τον τόπο και το χρόνο της καθημερινής εμπειρίας, Οι δικοί τους κόσμοι περιλαμβάνουν υπερβατικές εμπειρίες τις οποίες εστίασαν σ' έναν γήινο τόπο, σ' ένα ιερό βουνό, Η Βόρεια πλευρό του ιερού όρους, η τοποθεσία της Σανγκρι-Λα, είναι ένας τόπος αφιλόξενος για τους αμύητους και ταυτόχρονα μια θαυμαστή χώρα για τους μυημένους, Τα ινδικά έπη μιλούν για μαγικά καρποφόρα δέντρα, για το νέκταρ της Αθανασίας, Είναι η πατρίδα των πεφωτισμένων γιόγκι που είναι γνωστοί για τις θαυματουργές τους δυνάμεις.


Το «Μέγα Ιερό Όρος» αποτελείται από τέσσερις ηπείρους. Η Σανγκρι-Λα βρίσκεται στη βορινή, Η ανατολική πλευρό του βουνού είναι ο τόπος όπου ταξίδεψε ο φιλόσοφος Λάο Τσε για να τελειώσει τη ζωή του. Όλες οι ασιατικές θρησκευτικές παραδόσεις είναι συνδεδεμένες με το ιερό όρος, αλλό καμία δεν μπορεί να εντοπίσει που ακριβώς βρίσκεται, Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι το ιερό βουνό τοποθετείται σε κάποια κορυφή του Κουνλούν, οι lνδουιστές το αναζητούν βόρεια από τη χώρα τους, οι Θιβετιανοί στην οροσειρά των Τρανσιμαλαϊων . Οι περισσότεροι όμως πιστεύουν ότι βρίσκεται κόπου στο Θιβέτ. Ο τελευταίος Πάντσεν Λάμα, ο δεύτερος στη θιβετανική ιεραρχία μετά τον Δαλάι Λάμα, θεωρούσε ότι η Σανγκρι-Λα στο μυθικό όρος βρίσκεται στα υψίπεδα του Καϊλάς. Το Καΐλας είναι ένα απόλυτα συμμετρικό και πυραμοειδές βουνό που είναι πάντοτε σκεπασμένο με χιόνι και πάγο. Οι τέσσερις πλευρές του ταιριάζουν απόλυτα με τα 4 σημεία του ορίζοντα σχηματίζοντας μια φυσική σβάστικα, σύμβολο με τεράστια μυστικιστική δύναμη, Ιερό όρος για τους αρχαίους σαμάνους του Θιβέτ, το Καϊλάς, το όρος της σβάστικας, είναι πασίγνωστο στους πολιτισμούς της περιοχής για τις μοναδικές γεωγραφικές και γεωλογικές τους ιδιότητες, Στον lνδουισμό ταυτίζεται με την πηγή των τεσσάρων ποταμών που εξαγνίζουν τον κόσμο: Τον Ινδό, το Σουτλεγ., το Γάγγη και το Βραχματτούτρα. Οι θρησκείες χρησιμοποιούν συμβολική γλώσσα για να περιγράψουν την εμπειρία μιας ανώτερης πραγματικότητας, Το Καιλας ή Μερού αποτελεί έναν φυσικό ναό στη στέγη του κόσμου, την καρδιά της λατρευτικής παράδοσης, το επίκεντρο των κοσμικών δυνάμεων, τον άξονα που συνδέει τη γη με το σύμπαν, τις πνευματικές ενέργειες 
του πλανήτη μας.




Η Βουδιστική Θιβετανική γεωγραφία προέρχεται από την lνδουιστική, Σύμφωνα με κάποια πανάρχαια μυστικιστικά κείμενα το ιερό όρος και η Σανγκρί- Λα εκτείνονται μέχρι την οροσειρά Αλται. Το ιερό όρος απεικονίζεται ως άξονας που διατρέχει τη γη, αλλά και τον Ουρανό και τις «Αγνές Χώρες» που περιστρέφονται γύρω από τη γη, αλλά δεν φαίνονται στους χάρτες. Στην κορυφή του άξονα σύμφωνα με τις εσωτερικές παραδόσεις υπάρχει το παλάτι του Ίντρα. Το παλέτα συμβολίζει τη ροή της ζωτικής ενέργειας(Κουνταλίνι) .Βρίσκεται μέσα στην επικράτεια της Σανγκρι-Λα κι έτσι η ζωτική ενέργεια πηγάζει από το κέντρο του μυστικού βασιλείου.
Η Σανγκρι-Λα εξακολουθεί να είναι σήμερα ζωντανή όπως και στο παρελθόν. Και μπορεί να βρίσκεται μέσα στο εσωτερικό μας σύμπαν, αλλά για πολλά εκατομμύρια ανθρώπων βρίσκεται σαν αφανές βασίλειο στη λεγόμενη «στέγη του κόσμου», που σήμερα μπορεί να κινδυνεύει από τις σκοτεινές και κατοχικές δυνάμεις αλλά παράλληλα αφυπνίζει συνειδήσεις με την αρχέγονη σοφία της.

http://www.nea-acropoli-athens.gr/arthra/esoterismos/502-magikes-polis-sangkri-la
http://timegkar.blogspot.gr/2014/02/666_7.html#more

1 σχόλιο: