Όταν
πίνουμε τον καφέ μας συνήθως προσθέτουμε
γάλα για να τον κάνουμε πιο ελαφρύ και
γευστικό. Η συνήθειά μας αυτή έχει όμως
σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του
ασβεστίου από τον οργανισμό μας. Σύμφωνα
με έρευνες, όταν το γάλα συνδυαστεί με
υψηλή ποσότητα καφεΐνης αυξάνεται η
απέκκριση...
ασβεστίου στα ούρα και
προκαλείται αυξημένη έκκριση ασβεστίου
στο έντερο.
Επίσης, έχει παρατηρηθεί
ότι ο συνδυασμός του καφέ με το γάλα
είναι αρκετά βαρύς για το στομάχι.
Ο
λόγος είναι ότι η καζεΐνη του γάλακτος
πήζει όταν έρχεται σε επαφή με την
καφεΐνη του καφέ, με αποτέλεσμα προκαλεί
στομαχικές διαταραχές, κοιλιακοί πόνοι
και φουσκώματα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου