PyliZois · Ο ερχομός του Αντίχριστου



Το «Θηρίο» στην Αποκάλυψη του Ιωάννη Έχει γίνει αντιληπτό από τους ερμηνευτές μου ότι όταν μιλάω για τον Αντίχριστο αναφέρομαι σε τρεις διαφορετικούς άντρες. Ο πρώτος ήταν ο Ναπολέων, αλλά από αυστηρά Ευρωπαϊκή και όχι παγκόσμια σκοπιά, γιατί παρ' όλο που η επίδρασή του υπήρξε ισοπεδωτική αφορούσε μόνο την Ευρώπη. 


 Ο δεύτερος Αντίχριστος, ανεξάρτητα από ποια σκοπιά το εξετάσει κανείς, είναι ξεκάθαρο ότι ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ.

Οι πράξεις του Χίτλερ αλλά και αυτές του επόμενου Αντίχριστου - ο οποίος θα είναι ακόμα χειρότερος από τον Χίτλερ -, θα επηρεάσουν το σύνολο της ανθρωπότητας.

Ο Ιωάννης είδε το ίδιο όραμα με μένα ως προς τον Αντίχριστο, το οποίο περιέγραψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Αποκάλυψη, όπου τον αποκαλεί «το Θηρίο» :


«΄Υστερα είδα ένα θηρίο άλλης λογής να βγαίνει μεσ' απ' τη γης και να 'χει δυο κέρατα ωσάν του Αρνιού και η μιλιά του ίδια η μιλιά του δράκοντα.
Μπήκε στη δούλεψη του πρώτου θηρίου κι άπλωσε το κράτος του παντού΄ που η γης όλη και τα πλάσματά της να προσκυνήσουν το πρώτο θηρίο κείνο πού ΄χε τη λαβωματιά και γιατρεύτηκε.
Του κόσμου τα σημεία και τέρατα έκανε΄ ώς και φωτιά να κατεβάσει από τον ουρανό στη γης πέτυχε μπροστά σ' όλους τους ανθρώπους.
΄Ετσι, με κάτι τέτοια καμώματα ξεπλανεύει τους κατοίκους της γης, λέγοντας ότι έπρεπε να του κάνουν κι εικόνα του θηρίου πού 'χε μαχαιριά κι όμως κατάφερε να ζήσει΄
και του δόθηκε η δύναμη να φυσήξει πνεύμα πάνω στην εικόνα του θηρίου, να της δώκει λαλιά, κι όσοι δεν πέφτουν να προσκυνήσουν να βρίσκουν το θάνατο.
Τέλος, καταφέρνει όλους μικρούς και μεγάλους πλούσιους και φτωχούς δούλους κι ελεύθερους να χαράξουνε πάνω στο δεξί τους χέρι και πάνω στο μέτωπό τους ένα σημάδι
έτσι που να ξεχωρίζουν και κανείς πια να μην μπορεί μήτε ν' αγοράσει μήτε να πουλήσει εξόν κι αν έχει τη χαραγματιά αυτή με τ' όνομα του θηρίου ή με τον αριθμό του.
΄Ομως εδώ χρειάζεται πάλι μυαλό να λογαριάσεις τον αριθμό του θηρίου΄ που είναι ο αριθμός του ανθρώπου΄ ο αριθμός εξακόσια εξήντα έξι». (13:11-18)
         

(Μορφή στα Νέα Ελληνικά Οδυσσέα Ελύτη)
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου