PyliZois · Ο κλονισμός θρησκειών και θεσμών


 Στα πρώτα βήματά του, ο Αντίχριστος, δεν κλονίζει μόνο τη Χριστιανική θρησκεία μέχρι την ολοκληρωτική της καταστροφή, αλλά και την Ισλαμική. Ο Μαυριτανικός νόμος θα αποτύχει, ακολουθούμενος από έναν άλλον πιο ευπρόσδεκτο. Ο Δνείπερος θα είναι ο πρώτος που θα υποχωρήσει με δώρα και γλώσσες, σε κάποιον άλλο πιο συμπαθητικό. 
(ΙΙΙ-95)

Ο τρόπος ζωής και η μέθοδος κατάκτησης των λαών απ' τον Αντίχριστο, θα αντικαθιστά τη θρησκεία, κι αυτό θα τον βοηθήσει στις κατακτήσεις του.

«Ο Δνείπερος» αντιπροσωπεύει τη Ρωσία καθότι ποταμός της χώρας αυτής. Η Ρωσία θα αποτελέσει την πρώτη του μεγάλη Ασιατική κατάκτηση, την οποία μάλιστα δεν θα κατακτήσει χρησιμοποιώντας βία, αλλά με δόλο, μέσω της ρητορικής του δεινότητας - «με δώρα και γλώσσες». 
 
Θα εξαπατήσει τους Ρώσους έτσι ώστε θα περιέλθουν υπό τον ζυγό του και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό. Δεδομένου ότι προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, η περιοχή αυτή θα βρίσκεται ήδη, σε μεγάλο βαθμό, υπό την εξουσία του, πριν ασχοληθεί με τη Ρωσία.

Στη συνέχεια θα στραφεί στην Κίνα και θα φέρει τη χώρα αυτή και το υπόλοιπο της Ασιατικής ηπείρου κάτω από τον έλεγχο του. Τη στιγμή εκείνη, γνωρίζει ότι θα είναι σε θέση να κατακτήσει και τον υπόλοιπο κόσμο. Γνωρίζει όμως ότι αυτό δεν θα είναι αποτελεσματικό με τους Κινέζους, αφού οι Κινέζοι είναι δεξιοτέχνες του δόλου, οι ίδιοι. Θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει διαφορετική μέθοδο με τους Κινέζους.
Ο Ζυγός θα φαίνεται να βασιλεύει στη Δύση, κρατώντας την κυριαρχία επί των ουρανών και της γης. Κανείς δεν θα δει τη δύναμη της Ασίας να καταστρέφεται έως ότου επτά πάρουν την ιεραρχία διαδοχικά. (IV-50)

 Ο Αντίχριστος θα καταλάβει την Ασία μέσω των δόλιων μεθόδων του. Θα διορίσει υποδιοικητές για να διοικούν τις τεράστιες αυτές εκτάσεις αντ' αυτού. Και ο κόσμος, στην πλειοψηφία του, δεν θα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται απλώς για ανδρείκελα, και τι ακριβώς συμβαίνει, μέχρι να γίνει μάρτυρας της αντικατάστασης τους, με τη μέθοδο «προσλαμβάνεστε-απολύεστε», τρόπος του λέγειν. «Ο Ζυγός», όπως περιγράφεται στο τετράστιχο, αντιπροσωπεύει το αίσθημα δικαίου όπως αυτό εκφράζεται από το Σύνταγμα των δημοκρατικών χωρών της Δύσης.

Στην αρχή, αυτές δεν θα αναμιχθούν, επειδή θα σκέφτονται ότι αυτό το είδος κυβέρνησης επιλέχθηκε ελεύθερα από τον λαό κι ότι αυτό θέλουν στην Ασία - «θα φαίνεται να βασιλεύει στη Δύση». Στη συνέχεια, θα δουν ότι αυτό τους έχει επιβληθεί, κι ότι μία σειρά ηγετών διορίζονται ως φερέφωνα του Αντίχριστου.
Το ΙΙΙ-34 αναφέρεται επίσης στο πώς ο Αντίχριστος αφιερώνει πολλά χρόνια εργαζόμενος σιωπηλά, στο παρασκήνιο, ενισχύοντας τη δύναμή του. Στη συνέχεια, όταν θα έχει χτίσει την υποδομή, θα εμφανιστεί στη διεθνή αρένα. Θα έχει σχεδιάσει τα πάντα τόσο καλά, που οι χώρες εναντίον των οποίων θα βαδίζει, θα είναι εντελώς απροετοίμαστες για τον άνθρωπο με τη «χρυσή γλώσσα». Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. ΄Οπως συνέβη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ...

Εξαιτίας της διχόνοιας και της αμέλειας των Γάλλων, ένα πέρασμα θα δοθεί στους Μουσουλμάνους. Η γη και η θάλασσα θα πνιγούν στο αίμα, και το λιμάνι της Μασσαλίας θα γεμίσει με πλοία. (Ι-18)
... η κατάληψη δηλαδή της Γαλλίας και η εκστρατεία των δυνάμεων του Άξονα στη Βόρεια Αφρική, έτσι και η αμέλεια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ θα συντελέσει στην κατάληψη της Ευρώπης από τον Αντίχριστο.
http://www.to-en.gr/Nostradamus/p04.7.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου