PyliZois ·Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ- Για τόνωση του οργανισμού



Σε μισό ποτήρι ζεστό νερό βάζομε μία κουταλιά μέλι και ένα λεμόνι, καλά πλυμένο  με την φλούδα, κομμένο σε ροδέλες. Κάθε πρωί σε άδειο στομάχι από μία ροδέλα με λίγο μέλι. Lecithin δύο φορές την ημέρα πρωί και βράδυ από μία μεζούρα, σε λίγο χυμό = τονώνουν τον οργανισμό μετά το φαγητό. (είναι και για την μνήμη).  
Επίσης η ALOE VERА κάνει καλό! μισό φλιτζανάκι του καφέ μισή ώρα πριν από το φαγητό κάθε μεσημέρι. (είναι και για την μνήμη).
 
Το δεντρολίβανο, η μαντζουράνα και το μαύρο παλιό κρασί κάνουν καλό.

 Για την οστεοπόρωση.  

 Παίρνουμε το τσόφλι από 1 αυγό και τον χυμό από ένα λεμόνι. Το σπάζουμε το τσόφλι και για 2 ώρες μαζί με το λεμόνι το βάζουμε σε βάζο καλά κλεισμένο σε δροσερό μέρος. Το κουνάμε καλά και το γεμίζουμε με 1 λίτρο μεταλλικό νερό και προσθέτουμε μερικούς κύβους ζάχαρι. Αυτό το σουρωνουμε και το πίνουμε την ίδια μέρα σε πολλές δόσεις. Να ακολουθήσετε τη θεραπεία για 3 εβδομάδες.


Βότανα που φρενάρουν την οστεοπόρωση συνιστούν ενδοκρινολόγοι και διαιτολόγοι.

Βότανα πλούσια σε ασβέστιο:

·       Τσουκνίδα,
·       πεντάνευρο,
·       αγριοβρώμη,
·       θυμάρι,
·       γλυκόριζα,
·       ίνουλα,
·       μέντα,
είτε στο πλαίσιο της διατροφής σας είτε ως ροφήματα.

Η γυμναστική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

«Σιωπηλή επιδημία» χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες η οστεοπόρωση. Οι άνθρωποι τρέφονται χειρότερα και δεν ασκούνται. Σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, τα οστεοπορωτικά κατάγματα σημειώνουν συνεχή αύξηση. Από τα μέσα της δεκαετίας του '70 μέχρι σήμερα, ο αριθμός τους εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί κατά τρεις φορές.Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι μισό εκατομμύριο Ελληνες ταλαιπωρούνται από τη νόσο, η οποία μπορεί να προληφθεί αν ακολουθήσουμε έγκαιρα ένα σωστό διατροφικό μοντέλο. Στην πρόληψή της μπορούν να βοηθήσουν δέκα βότανα, μεταξύ των οποίων το γνωστό σε όλους τσάι του βουνού.

Η άσκηση, η σωστή διατροφή και η κατάλληλη ψυχολογική και φαρμακευτική βοήθεια μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να έχουν μια καλύτερη κλινική κατάσταση παρατείνοντας το προσδόκιμο ζωής τους, αναφέρουν ενδοκρινολόγοι και διαιτολόγοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου