PyliZois ·Η κοσμοθεωρία του Αντίχριστου


Οι μελλοντικές αλλαγές στις πολιτικές ισορροπίες, που θα προκληθούν εξαιτίας του Αντίχριστου συνδέονται με την εκ νέου εξάπλωση του κομμουνισμού. Αν και περίμενε πολύ δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ευρώπη, θα εμφανιστεί στην Ασία' Κάποιος απ' τη συμμαχία που θα κατάγεται απ' τον μεγάλο Ερμή, Θα εγερθεί υπεράνω όλων των άλλων δυνάμεων στην Ανατολή. (Χ- 75) 

Εδώ αναφέρεται στη φιλοσοφία και το σύστημα κοσμοθεώρησης του Μαρξ και του Έγκελς, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θεωρητικές βάσεις του κομμουνισμού. Ο Αντίχριστος, αν και προερχόμενος από τη Μέση Ανατολή, θα επωφεληθεί από τα στοιχεία αυτής της φιλοσοφίας, που επιτρέπουν απόλυτο έλεγχο του πληθυσμού και θα αναπτύξει ένα δικό του σύστημα κοσμοθεώρησης, βασισμένο στον κομμουνισμό.



Θα καταστεί ικανός να το επεξεργαστεί με τέτοιο τρόπο, που θα αποκτήσει δύναμη και θα το επιβάλλει, έτσι ώστε να ενώσει ολόκληρη την Ασιατική ήπειρο, πριν ξεκινήσει την κατάκτηση του υπόλοιπου κόσμου. Θα επηρεαστεί από ορισμένα παλιά έθιμα που έχουν, κατά κάποιο τρόπο, ξεχαστεί. Είναι γνωστά μέσα από τη λογοτεχνία, αλλά δεν τα ακολουθεί πια κανείς.

Θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που θ' ακολουθήσουν το φιλοσοφικό σύστημα, όπως το ανέπτυξαν οι Μαρξ και Έγκελς, και όλοι θα πιστεύουν ότι κατέχουν την πραγματική ερμηνεία των όσων οι δύο αυτοί άνδρες οραματίστηκαν στο πολιτικό τους σύστημα. Θα θεωρήσουν τους δύο αυτούς άνδρες δικούς τους, προφήτες τους, και συνεπώς θα πιστεύουν στο σύστημά τους. Τα γραπτά τους θα συνδέουν τον κόσμο μαζί τους - καθιστώντας τους έτσι, «τον μεγάλο Ερμή», τον Έλληνα θεό της επικοινωνίας. Το όνομα χρησιμοποιείται μεταφορικά για να παραπέμψει στους ιδρυτές τής φιλοσοφίας, που οι άνθρωποι αυτοί θ' ακολουθήσουν. Ένας άντρας ανάμεσα σε τόσους πολλούς (ο Αντίχριστος) «θα εγερθεί υπεράνω όλων» και θα πάρει την εξουσία χάρη στον μοναδικό του επιδέξιο τρόπο να χειρίζεται τους θεσμούς της πολιτικής εξουσίας.
         

Η διαστρέβλωση των φιλοσοφικών εννοιών μοιάζει με Γυναίκα αιχμάλωτη σαν όμηρος, που θα έρθει τη νύχτα να ξεγελάσει τους φρουρούς ο αρχηγός του στρατοπέδου αφού εξαπατηθεί από τα λόγια της, θα την παραδώσει στο λαό, θα είναι ένα θλιβερό θέαμα. (ΙV-41)

γιατί όντως θα ξεγελάσει όσους αναζητούν την αλήθεια. Στη συνέχεια, η προπαγάνδα, η διαστρέβλωση κάθε έννοιας του καλού και του ωραίου αδυνατίζει τους ανθρώπους εκ των έσω, αδυνατίζουν οι αντιστάσεις τους, δηλαδή «οι φρουροί».
 
         
 Το τετράστιχο περιλαμβάνει πολλούς συμβολισμούς. Ένα μέρος του Αντίχριστου θα είναι η διαστρέβλωση της φιλοσοφίας που θα παρουσιάζεται σαν «γυναίκα αιχμάλωτη τη νύχτα». Με αυτή τη διαστρέβλωση της φιλοσοφίας θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει εκ των έσω τους αντιπάλους του. Η συγκεκριμένη αυτή εκστρατεία θα είναι πολύ αποτελεσματική επειδή η διαστρέβλωση της φιλοσοφίας θα εξαπατήσει πολλούς.

Και αφού «αυτή» εξαπατήσει τους φρουρούς, θα μπορέσει να φτάσει στον αρχηγό τους. «Ο αρχηγός θα εξαπατηθεί από τα λόγια της» λόγια γλυκά, γεμάτα μέλι. Βλέπετε άφθονα παραδείγματα αυτής της διαστρέβλωσης στις μέρες σας από την τηλεόραση.http://www.to-en.gr/Nostradamus/p04.6.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου