Προειδοποίηση Γιανουκόβιτς προς Δύση


Να σταματήσει να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας! Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, επέκρινε τη Δύση για την υποστήριξη που επιδεικνύει στις μαζικές διαδηλώσεις σε βάρος του, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε το σχέδιο του για οικονομική σύνδεση με τη Μόσχα, το οποίο αναμένεται ότι θα επιδεινώσει την πολιτική κρίση στη χώρα του. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη
 ο κ. Γιανουκόβιτς, εμφανώς εκνευρισμένος, επέκρινε ξένες χώρες για ανάμειξη στα εσωτερικά της Ουκρανίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «διαφωνώ κατηγορηματικά με τρίτους που έρχονται στη χώρα μας για να μας διδάξουν πώς πρέπει να ζούμε».  Επίσης ο ουκρανός Πρόεδρος απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης πρέπει να «θέσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους υπό έλεγχο».

Την ίδια στιγμή στη Μόσχα ο ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επέμεινε ότι το μοναδικό κίνητρο για την χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την αγκομαχούσα οικονομία της Ουκρανίας, ήταν να βοηθηθεί ένας εταίρος που αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν συνδέεται με τις συνομιλίες του Κιέβου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου