ΥλικάΓια 4-6 άτομα 6 μεγάλες πατάτες
4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Μερικές φέτες γραβιέρας
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
6 αυγά για την επικάλυψη
Εκτέλεση Πλένουμε τις πατάτες. Κόβουμε μια φέτα, κατά μήκος, και τις αδειάζουμε λίγο με το κουταλάκι των χόρτων.
Τις βράζουμε σε νερό αλατισμένο έως ότου μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε,το στραγγίζουμε και το κόβουμε. Το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα,
ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα, ενώ ρίχνουμε τμηματικά, το γάλα.
Όταν η σάλτσα πήξει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Αναμειγνύουμε το σπανάκι με τη σάλτσα που φτιάξαμε και γεμίζουμε τις πατάτες. Κρατάμε 2 δάχτυλα απόσταση από τη γέμιση μέχρι την κορυφή κάθε πατάτας και σε κάθε πατάτα σπάμε ένα αυγό.
Τις βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο, τις περιχύνουμε με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε στο φούρνο επί μισή ώρα.
Βάζουμε προς το τέλος επάνω σε κάθε πατάτα τις φέτες γραβιέρας.
Αφήνουμε τις πατάτες κάτω από το γκριλ μερικά λεπτά για να λιώσει η γραβιέρα.
συνταγη δευτερη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου