Φασολάδα


φασόλια-σούπα

Φασόλια σούπαΤο εθνικό πιάτο, η φασολάδα, είναι νόστιμη και πολύ θρεπτική. Χυλωμένη είναι τέλεια για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες και για την νηστεία.   Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 2 ώρες | Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά  

Συνταγή για: 6 μερίδες...


Υλικά συνταγής:
  1. Ξερά φασόλια: 500 γρ.
  2. Ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες ντομάτες: 600 γρ.
  3. Ψιλοκομμένα κρεμμύδια: 2 μέτρια
  4. Ψιλοκομμένο σέλινο: 4 - 5 κλαδιά
  5. Ξερό θυμάρι: 1 πρέζα (προαιρετικά)
  6. Κομμένα ροδέλες καρότα: 4 μέτρια
  7. Ντοματοπελτέ: 1 κουταλιά κοφτή
  8. Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
  9. Ζάχαρη: 2 πρέζες
  10. Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα

Οδηγίες:
1. Μουσκεύετε τα φασόλια όλη νύχτα σε μπόλικο νερό. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει τουλάχιστον κατά 3 - 4 δάχτυλα. Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ και τα βάζετε στη φωτιά.
2. Αφού βράσουν 10 - 15 λεπτά, προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλατοπίπερο, ζάχαρη και ελαιόλαδο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε, ελέγχοντας τακτικά για νερό.
3. 10 λεπτά πριν κατεβάσετε τη φασολάδα από την φωτιά, προσθέτετε το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. 

 http://www.radicio.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου