Μια εναλλακτική της αγαπημένης σου
γεμιστής πατάτας φούρνου. Ψήστες στο γκριλ και γέμισε τες με τυρί, κρέμα
γάλακτος και νόστιμο κιμά! Συστατικά
4 μέτριες πατάτες
250 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά...
1 φλιτζάνι φουντίτσες μπρόκολου ψιλοκομμένες1 φλιτζάνι νερό1 φλιτζάνι cheddar τυρί κομμένο σε κυβάκια½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαράΑλάτι/Πιπέρι3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος μαγειρέματος
1Τρύπησε
τις πατάτες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και βάλτες στο φούρνο να
ψηθούν. Άφησέ τες αρκετή ώρα, τόση ώστε να βυθίζεται το πιρούνι στη
σάρκα του.
2Στο μεταξύ σε μεγάλο τηγάνι σόταρε τον κιμά για περίπου 3 λεπτά να πάρει χρώμα και βγάλε σε ένα μπολ
3Δυνάμωσε
την φωτιά στο τηγάνι και πρόσθεσε το μπρόκολο και το νερό να πάρουν
βράση. 4-5 λεπτά αρκούν, ώσπου να μαλακώσει το μπρόκολο
4Στράγγιξε και πρόσθεσέ το στον κιμά.
5Κόψε προσεξτικά το πάνω μέρος της πατάτας και άδειασε το περιεχόμενό τους με ένα κουτάλι.
6Σε
ένα μπολ βάλε το εσωτερικό της πατάτας, το τυρί, την κρέμα γάλακτος,
αλάτι και πιπέρι και λιώσε με ένα πιρούνι. Φύλαξε ½ φλιτζάνι τυρί για το
γαρνίρισμα
7Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και το μείγμα της πατάτας στον κιμά με το μπρόκολο και ανακάτεψε
8Μοίρασε
το μείγμα στις πατάτες και πασπάλισε με το τυρί. Ψήσε για λίγο στο
γκριλ του φούρνου, να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα
συνταγη πρώτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου