Γεμιστές πατάτες με κιμά και τυρί


Μια εναλλακτική της αγαπημένης σου γεμιστής πατάτας φούρνου. Ψήστες στο γκριλ και γέμισε τες με τυρί, κρέμα γάλακτος και νόστιμο κιμά! Συστατικά
4 μέτριες πατάτες
250 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά...

1 φλιτζάνι φουντίτσες μπρόκολου ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι cheddar τυρί κομμένο σε κυβάκια
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Αλάτι/Πιπέρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1Τρύπησε τις πατάτες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και βάλτες στο φούρνο να ψηθούν. Άφησέ τες αρκετή ώρα, τόση ώστε να βυθίζεται το πιρούνι στη σάρκα του.
  • 2Στο μεταξύ σε μεγάλο τηγάνι σόταρε τον κιμά για περίπου 3 λεπτά να πάρει χρώμα και βγάλε σε ένα μπολ
  • 3Δυνάμωσε την φωτιά στο τηγάνι και πρόσθεσε το μπρόκολο και το νερό να πάρουν βράση. 4-5 λεπτά αρκούν, ώσπου να μαλακώσει το μπρόκολο
  • 4Στράγγιξε και πρόσθεσέ το στον κιμά.
  • 5Κόψε προσεξτικά το πάνω μέρος της πατάτας και άδειασε το περιεχόμενό τους με ένα κουτάλι.
  • 6Σε ένα μπολ βάλε το εσωτερικό της πατάτας, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και λιώσε με ένα πιρούνι. Φύλαξε ½ φλιτζάνι τυρί για το γαρνίρισμα
  • 7Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και το μείγμα της πατάτας στον κιμά με το μπρόκολο και ανακάτεψε
  • 8Μοίρασε το μείγμα στις πατάτες και πασπάλισε με το τυρί. Ψήσε για λίγο στο γκριλ του φούρνου, να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα
  •  συνταγη πρώτη
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου