10 τεχνικές ρεφλεξολογίας για τις ώρες που βρίσκεσαι στο σπίτι!

10 τεχνικές ρεφλεξολογίας για τις ώρες που βρίσκεσαι στο σπίτι!
Ξεκίνησε τη δεκάλεπτη χαλαρωτική θεραπεία από τα δάχτυλα των χεριών σου χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Μετά από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα τίποτα δε θα μπορούσε να είναι πιο ευχάριστο για τη διάθεση σου και το σώμα σου, από ένα χαλαρωτικό μασάζ... 

 Κι αν η έλλειψη ελεύθερου χρόνου σε εμποδίζει από το να επισκεφθείς έναν ειδικό, τότε κάνε το μόνη σου με 10 απλά βήματα.

hand reflex

Βήμα πρώτο: Πίεσε απαλά τις άκρες κάθε δαχτύλου ξεκινώντας από το δεξί σου χέρι. Η πίεση, που ασκείς, δε θα πρέπει να προκαλεί πόνο. Κάνε το ίδιο με την αντίθετη φορά και άλλαξε χέρι.

Βήμα δεύτερο: Πίεσε τη βάση κάθε δαχτύλου ξεκινώντας από το δεξί χέρι και κάνε το ίδιο για το αριστερό.

Βήμα τρίτο: Από την αφετηρία (δεξί χέρι) πίεσε μια μια τις πλαϊνές πλευρές κάθε δαχτύλου. Άσκησε λίγο μεγαλύτερη πίεση, χωρίς όμως να προκαλέσεις σοβαρή ενόχληση.

Βήμα τέταρτο: συνδύασε τα βήματα 2 και 3 και εφάρμοσε για κάθε δάχτυλο ξεχωριστά. Πίεσε δηλαδή τη βάση και δυναμικά άλλαξε την άσκηση.

Βήμα πέμπτο: Πιάσε τη βάση κάθε δαχτύλου και τράβηξε ελαφρώς, για να το ανακουφίσεις. Άφησε σιγά σιγά μέχρι να ξεγλιστρήσει εντελώς το δάχτυλο από τον έλεγχό σου.

Βήμα έκτο: Με τη βοήθεια του αντίχειρα και του δείκτη τσίμπησε ελαφρώς το σημείο ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη του άλλου χεριού. Επανέλαβε για όλα τα μεσαία σημεία ανάμεσα στα υπόλοιπα δάχτυλα.

Βήμα έβδομο: Δώσε στην παλάμη σου λίγο χρόνο να ξεκουραστεί, κρατώντας την με το άλλο χέρι. Με τον αντίθετο αντίχειρα κάνε μασάζ στο πάνω μέρος της, πρώτα στις αρθρώσεις και έπειτα σε όλη την περιοχή.

Βήμα όγδοο: Κούνησε μαλακά τον καρπό. Με τον αντίθετο αντίχειρα κάνε μασάζ στο εσωτερικό του καρπού. Αυτή η άσκηση θεωρείται ιδανική για άτομα, που σε καθημερινή βάση εκτελούν κινήσεις με τον καρπό τους, όπως για παράδειγμα η πληκτρολόγηση στον υπολογιστή.

Βήμα ένατο: Με τον αντίχειρα κάνε μασάζ τώρα στο εσωτερικό της παλάμης. Εναλλακτικά, μπορείς να διπλώσεις τον αντίθετο δείκτη και να κάνεις μασάζ στο ίδιο σημείο με τη βοήθεια της άρθρωσης του δαχτύλου.

Βήμα δέκατο: Στο τέλος της χαλαρωτικής θεραπείας πίεσε βαθιά με τον αντίχειρα το κέντρο της αντίθετης παλάμης. Ανέπνευσε με κλειστά μάτια  3 με 4 φορές και επικεντρώσου στον εαυτό σου. Για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει τα μάτια σου να είναι κλειστά, αλλά να κοιτάνε εσωτερικά ανάμεσα στα δυο σου φρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου