Ρώσοι και Ελληνες στρατιωτικοί επιθεωρητές πάνω από την Ελλάδα στα πλαίσια της Διεθνούς Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών



Πτήσεις παρατήρησης πραγματοποιούν από σήμερα ρώσοι επιθεωρητές πάνω από την Ελλάδα. Οι στρατιωτικού επιθεωρητές θα πραγματοποιήσουν τις πτήσεις με ένα ρωσικό αεροσκάφος Antonov-30B έως τις 15 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της Διεθνούς Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών, όπως δήλωσε ο Σεργκέι Ριζκόφ,..
 επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για τη Μείωση του Πυρηνικού Κινδύνου.
Πρόκειται για την 38η πτήση παρατήρησης που πραγματοποιούν οι ρώσοι επιθεωρητές πάνω από τα εδάφη των χωρών – μελών της συνθήκης.


Στο ρωσικό αεροσκάφος επιβαίνει και ελληνικό κλιμάκιο στρατιωτικών επιθεωρητών.  Στην διάρκεια των πτήσεων Ρώσοι και Έλληνες ειδικοί θα παρακολουθήσουν τις καταγραφές των ειδικών μηχανημάτων με τα οποία είναι εξοπλισμένο το αεροσκάφος «θα κάνουν διαπιστώσεις και θα βγάλουν συμπεράσματα» όσον αφορά στη συμμόρφωση με τις υπάρχουσες συμφωνίες. Η πτήση πραγματοποιείται από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με μέγιστη εμβέλεια έως 1010 χιλιόμετρα.
Η Συνθήκη Ανοικτοί Ουρανοί, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2002, προβλέπει μεταξύ άλλων την επιθεώρηση από αεροσκάφη άνευ οπλισμού του εδάφους των 34 μελών που υπέγραψαν την Συνθήκη. Στόχος είναι «η παρακολούθηση με πλήρη διαφάνεια και χωρίς περιορισμούς της στρατιωτικής δραστηριότητας των κρατών μελών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου