Ερευνητική ομάδα στο Ηράκλειο για τα κρούσματα λευχαιμίας στη ΔΕΗ

 Φωτογραφία για Ερευνητική ομάδα στο Ηράκλειο για τα κρούσματα λευχαιμίας στη ΔΕΗ
Η ανησυχητική αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα λευχαιμίας και άλλων μορφών καρκίνου σε... εργαζόμενους συγκεκριμένης Μονάδας του ομίλου της ΔΕΗ στο Ηράκλειο, έχουν θορυβήσει και έχουν οδηγήσει στην ανάληψη της έρευνας από ειδική ομάδα επιστημόνων!..

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συγκεκριμένη μονάδα έχει καταγραφεί τέτοιος αριθμός περιστατικών, αρκετός για να σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές και να κινητοποιήσει επιστημονικούς φορείς της πολιτείας.

Η αποκάλυψη ήρθε μέσα από την Τηλεόραση Creta, με το CretePlus.gr μέσα από χθεσινό του ρεπορτάζ να επισημαίνει ότι το τελευταίο κρούσμα αφορά σε έναν 53χρονο τεχνικό, πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική.

 

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε χθες, μετά από παρέμβαση διευθυντικού στελέχους της ΔΕΗ, κλιμάκιο από το ερευνητικό κέντρο του Δημόκριτου έκανε μετρήσεις στη μονάδα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα κρούσματα συνδέονται με την εκπομπή ακτινοβολίας. Μια ερευνητική διαδικασία των μετρήσεων που δεν σταματάει εδώ καθώς θα επαναληφθεί σε δέκα ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πεδία που εκπέμπει η συγκεκριμένη Μονάδα δεν επηρεάζει το εξωτερικό περιβάλλον, σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν ήδη διεξάγει τεχνικοί της ΔΕΗ με πεδιόμετρα. Εκτιμάται ότι τα μαγνητικά πεδία που εγκλωβίζονται μέσα στο χώρο εργασίας, δημιουργούν πρόβλημα.
creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου