Ο ΜΑΙΤΡ, Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ....The Master and Margarita .....έναν πολύ εξοργισμένο «διάβολο».

http://www.taxidistirosia.com/wp-content/uploads/2013/04/1.jpeg


Angelina Jolie, Johnnie Depp, Bradley Cooper, Natalie Portman…
Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί? Μετά τη χολιγουντιανή Άννα Καρένινα, το ενδιαφέρον των Αμερικάνων για τους Ρώσους κλασσικούς συνεχίζεται. Εταιρία παραγωγής του Χόλιγουντ...

 αγόρασε τα δικαιώματα του περίφημου μυθιστορήματος του Μπουλκάκοφ «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα» και λέγεται ότι κάποιοι από τους παραπάνω θα ενσαρκώσουν τους ήρωες του έργου, που έχει γυριστεί ήδη αρκετές φορές από Ρώσους σκηνοθέτες σε σειρές και σε ταινίες. Εκατό εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται ο προϋπολογισμός της για να δούνε οι λάτρεις του βιβλίου έναν πολύ εξοργισμένο «διάβολο».

 
5Το βιβλίο είναι γραμμένο στη Σταλινική Ρωσία, μεταξύ 1926 έως 1940 και αποτελεί μια αλληγορία, μια σάτιρα της σοβιετικής κοινωνίας, γι’ αυτό άλλωστε και ήταν απαγορευμένο. Ο σατανάς είναι πολύ τσατισμένος γιατί οι Ρώσοι είναι άθεοι και αφού δεν πιστεύουν στον Θεό, γιατί να πιστέψουν στον διάβολο; Εμφανίζεται λοιπόν στη Μόσχα και μαζί με τους βοηθούς του καταφέρνει να την κάνει άνω κάτω.
Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο γνωρίζει ότι όλη η ιστορία ξεκινάει στις «Λίμνες του Πατριάρχη». Οι Λίμνες του Πατριάρχη είναι μια περιοχή στη Μόσχα όπου έμενε και ο ίδιος ο Μπουλκάκοφ και το σπίτι του εξακολουθεί να διατηρείται. Η περιοχή θεωρείται τόπος συγκέντρωσης διανοούμενων και μνημείο παγκόσμιας λογοτεχνίας. Για τους τουρίστες όμως που θα βρεθούν στη Μόσχα και ψάχνουν για τις περίφημες λίμνες, πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πληθυντικός δεν ισχύει. Μια είναι η λίμνη. Ο πληθυντικός έχει επικρατήσει από παλιά.
3Στην αρχή του 17ου αι. η περιοχή ολόκληρη ήταν ένας βάλτος. Εκεί επέλεξε ο Πατριάρχης Ερμογένης να χτίσει την κατοικία του και έναν οικισμό με δύο εκκλησίες. Αργότερα ο Πατριάρχης Ιωακείμ στέγνωσε τους βάλτους και έφτιαξε τρεις μικρές λίμνες για ιχθυοκαλλιέργεια με φθηνά ψάρια που να μπορούν να προμηθεύονται οι άνθρωποι για το καθημερινό τους τραπέζι. Τέτοιες λίμνες υπήρχαν και άλλού αλλά με ακριβές ποικιλίες ψαριών που προορίζονταν μόνο για τους πλούσιους.
Αργότερα, όταν καταργήθηκε το πατριαρχείο, έμεινε μόνο μια λίμνη γύρω από την οποία φτιάχτηκε ένα πάρκο. Κατά τη σοβιετική περίοδο, στον αγώνα κατά της θρησκείας, η περιοχή μετονομάστηκε, αλλά ο κόσμος συνέχισε να την αποκαλεί με το παλιό της όνομα το οποίο επικράτησε μέχρι και σήμερα.
Το καλοκαίρι οι Μοσχοβίτες απολαμβάνουν τις βόλτες τους γύρω από τη λίμνη και το χειμώνα τη χρησιμοποιούν ως παγοδρόμιο.
Τώρα εσείς διαλέγετε και παίρνετε: Ταινία, βιβλίο ή επιτόπου γνωριμία με πτήση για Μόσχα!

The Master and Margarita Part 7


πηγη http://www.taxidistirosia.com/maitr-margarita-limnes-tou-%CF%80atriarxi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου