ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ (Βιντεο)

Τι είναι και πώς παίζεται η ρωσική ρουλέτα, όλοι το γνωρίζουμε. Πόσοι όμως ξέρουμε από πού προήλθε αυτό το θανατηφόρο «παιχνίδι»; Η ιστορία της ρωσικής ρουλέτας ξεκινά πριν περίπου 200 χρόνια: Ο Καύκασος είναι μια περιοχή στρατηγικής σημασίας και η Ρωσία θέλει να την προσαρτήσει στα εδάφη της...

Η περιοχή του Καυκάσου έχει πολύ ψηλά βουνά και πολλά διάσπαρτα χωριά.

Οι ντόπιοι γνωρίζουν την περιοχή πολύ καλά και είναι μαθημένοι στις κακοτοπιές και στις κακουχίες. Οπότε δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους.
Απ’ την άλλη μεριά όμως, οι Ρώσοι αξιωματικοί προέρχονται από αριστοκρατικές οικογένειες, έχουν μεγαλώσει στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, με όπερες, θέατρα κλπ. και ξαφνικά βρίσκονται να πολεμούν σε έναν άγνωστο και επικίνδυνο γι’ αυτούς τόπο.

Είναι νεαροί, φοβούνται, δεν ξέρουν τις κρυψώνες και συχνά ο ένας μετά τον άλλο βρίσκουν τραγικό θάνατο από τους ντόπιους. Οι αξιωματικοί ζουν σε ένα διαρκή φόβο, τον οποίο είναι ντροπή να δείξουν, απογοητεύονται, παθαίνουν κατάθλιψη και η ζωή δεν έχει γι’ αυτούς καμιά πλέον αξία.
Θεωρώντας λοιπόν τον τρόπο της ζωή τους εξίσου επικίνδυνο με τη ρουλέτα, παίζουν αυτό το παράλογο «παιχνίδι» και πιστεύουν ότι είτε παίζοντας ρουλέτα, είτε βρεθούν αντιμέτωποι με τον εχθρό το ίδιο ρίσκο παίρνουν.
Σήμερα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως χρησιμοποιείται η ρωσική ρουλέτα σαν μορφή βασανιστηρίων από τον υπόκοσμο ή από ανακριτικές αρχές.
 

http://www.taxidistirosia.com/rosiki-ruleta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου